Meniu Închide

Festivalul Comunitar Nucleo – concerte, teatru și DJ în Ferentari (27-28 august)

Festivalul Comunitar Nucleo a fost gândit pentru a aduce împreună oamenii din Ferentari și pe cei din afara lui, care îndrăgesc cultura romă, pentru a crea punți și colaborări, atât în comunitate, cât și în afara ei. Există motive reale de mândrie pentru ce au reușit oamenii de aici să facă în ultimii ani, de la un dialog constructiv cu autoritățile și până la depășirea stereotipurilor și afirmarea tinerilor pe mari scene din țară și străinătate.

🗣️ Timp de două zile, publicul va întâlni personalități rome și adevărate modele de succes la evenimentele din cadrul Festivalului Comunitar Nucleo, care îmbină spectacole de teatru, concerte și DJ sessions.

🎻 Taraful de la Vărbilău și Tanti Mioara, una dintre rarele femei – lăutar din România, recunoscuți pentru muzica cu tâlc de la sat, vor susține pe scena Festivalului Comunitar Nucleo un concert Șaraimanic dedicat publicului de toate vârstele.

🎤 Johny Romano, artistul fenomen descoperit și susținut de Connect-R, care combină rapul cu muzica lăutărească, precum și tinerele artiste Niko G. x Kali (Nicoleta Ghiță și Mihaela Drăgan), autoarele primului album de trap feminist din România, „Tehno-Vrăjitoarele”, care abordează teme antirasiste și sociale, dar și subiecte personale în versurile lor, alături de Dj Aldessa și Dj Skiller, completează un program eclectic.

🎭 Katia Pascariu, românca inclusă de criticii de film în topul celor mai buni actori din 2021, realizat de New York Times, vine la Festivalul Comunitar Nucleo cu un spectacol care se joacă și la 12 ani de la prima reprezentație, „Copii răi”, și care vorbește despre fractura de comunicare dintre copii şi părinţi/profesori.

🎭 Din programul Festivalului Comunitar Nucleo nu lipsesc nici producțiile marca Studiourile Ferentari, printre ele regăsindu-se „Povestiri din curtea școlii”, un spectacol creat împreună cu tineri care locuiesc în cartierul Ferentari, despre poveștile lor, din cartier și din viață.

𝗦𝗔̂𝗠𝗕𝗔̆𝗧𝗔̆, 𝟮𝟳 𝗔𝗨𝗚𝗨𝗦𝗧
🎙 13:00 – 14:00 – „Povestiri din curtea școlii” – Studiourile Ferentari
🎙16:00 – 17:00 – Spectacol de improvizație – trupa Jamais Vu
🎙18:00 – 19:00 – Concert live mix & dans contemporan Studiourile Ferentari
🎙20:00 – 21:00 – Concert Johny Romano
🎙 21:00 – 22:30 – DJ Aldessa

𝗗𝗨𝗠𝗜𝗡𝗜𝗖𝗔̆, 𝟮𝟴 𝗔𝗨𝗚𝗨𝗦𝗧
🎙 13:00 – 14:00 – Spectacol „Copii răi”
🎙 16:00 – 17:00 – Spectacol Amon & The Winners
🎙18:00 – 19:00 – Concert Niko G. x Kali
🎙20:00 – 21:00 – Concert Taraful de la Vărbilău
🎙21:00 – 22:30 – DJ Skiller

📍 Unde? Piața Ferentari, București
📍 Când? 17-28 august între orele 13.00-22.30
Accesul este liber.

Evenimentul se adresează tuturor bucureștenilor interesați să cunoască realitatea autentică și diversitatea culturii rome, precum și adulților și copiilor din comunitatea din Ferentari, scopul acestuia fiind acela de a crește coeziunea socială în Ferentari.

***
Festivalul Comunitar Nucleo face parte din proiectul „Nucleo – Activare în Ferentari” și este un eveniment organizat de Fundația Amfiteatru.

Proiectul „Nucleo – Activare în Ferentari” urmărește crearea unui nucleu de acțiune format din locuitori ai zonei, informat și instruit în dezvoltare comunitară și advocacy, pentru a putea susține asigurarea și accesarea drepturilor cetățenilor din cartier. Pe lângă acest nucleu, proiectul asigură dezvoltarea unui plan de acțiune locală realizat de cetățeni pentru cetățeni și facilitează crearea de punți de comunicare cu instituțiile publice.

Proiectul este derulat de Fundația Amfiteatru în parteneriat cu Fundația Căminul Phillip și Asociația Respiro – Human Rights Research Center și beneficiază de o finanțare în valoare de 149.000 euro, prin programul @Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

#haide #ActiveCitizensFund #Romania # activecitizens #EEANorwayGrants

www.nucleoferentari.ro

***

Parteneri media:
Radio România Cultural, Tanănana, Adevărul, Revista Atelierul, DoR, IQads, Spotmedia, Zile și Nopți, Cooperativa urbană, Metropotam, Utopia Balcanica, Munteanu